Trilling in oog

Het kan zomaar ineens ontstaan en iedereen heeft er wel eens last van gehad. En de meeste mensen stellen zich vaak dezelfde vraag: wat is nu precies de oorzaak van de trilling in het oog en hoe kom ik er zo snel mogelijk vanaf?

Hoe ontstaat het?

Ons ooglid bestaat uit vele kleine spiertjes. Wanneer deze spiertjes zich snel aan- en ontspannen, voel je dit als een vervelende trilling. De trillingen kunnen een paar minuten duren, maar kunnen soms ook enkele dagen aanhouden. Hoewel ze vrijwel altijd onschuldig zijn, is het vaak wel een signaal waar rekening mee gehouden moet worden. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat er sprake is van oververmoeidheid of van spanning en stress. Ook kan het erop wijzen dat de oogspieren overbelast zijn en zich te lang hebben ingespannen. Vaak is dit het geval als je langere tijd, zonder pauze, achter de computer zit of als je urenlang aan het lezen bent in een boek.

Hoe stopt het trillen?

Het vermijden van de genoemde situaties is dan ook het beste advies om de trilling in het oog te verhelpen en te voorkomen. Neem altijd voldoende rust tussen het lees- of computerwerk door. Soms helpt het om de oogleden zachtjes te masseren.